Bushumör

Idag har jag varit på bushumör. Verkligen på bushumör!
För det första har jag nästan lärt mig att öppna dörrar... Jag sträcker mig allt jag kan och slår på hantaget med tassen, men tvärr når jag inte riktigt upp än. Men ge mig en vecka eller två, så ska jag nog klara det. 

För det andra har jag retats med matte lite idag, det var jätte kul! Det hela började med att hon gjorde iordning sig ett par mackor, och skulle sätta sig att äta dem framför tv:n, då passade jag på att kissa i hallen. När matte såg det sprang hon genast ut för att försöka stoppa mig, men då pep jag snabbt in och knep en av mackorna! Smart va? Det tog inte många sekunder innan matte märkte vad jag höll på med och kom rusande efter mig. Då tog jag med mig bytet till min sovplats under trappan, så att hon inte skulle få tag i mig men hon var tyvärr alldeles för snabb.... Precis när jag skyndat mig att svälja kom hela hennes hand ner för strupen och fiskade upp mumsbiten. Fatta att jag blev snopen! Då blev jag sur och ville hämnas! Som straff för att hon varit så stygg gick jag in i storarummer och bajsade!

Efter dagens bravader tyckte matte att det var dags för mig att lungna ner mig, så hon tog med mig på en lång promenad (ca 2km) innan den var dags för kvällsmat. Nu är jag jätte trött och ligger nöjt utslagen på mattan i hallen. Här trivs jag bäst, där jag kan se, höra och hålla koll på alla i familjen! 

Kommentar från Ragnvi: Så mycket var min teori värd, om att hundfoder är det enda rätta för att undvika att Agaton ska få smak av annat och börja snugga.....

Liten valp är egentligen inte så liten......


Familjen kallar mig jämt för lilla grynet eller lilla godbiten och så vidare.... Det är alltid lilla, lilla och lilla Agaton. Men jag är faktiskt inte så liten, eller inte längre i alla fall! Så nu tycker jag att det får vara slut med de barnsliga smeknamnen. Jag vill hellre kallas för lejonet, eller något i den stilen som verkligen passar en ståtlig man som mig! Dom kan bara inte se att jag har blivit stor för, för dem kommer jag nog alltis vara deras lilla valp.

I går var jag och lekte hemma hos sandra där jag var och hälsade på hennes syster therese. det var jätte kul. jag sprang runt som en galining och skulle undersöka allt! Jag sprang upp i sandras säng ner i hennes papperskorg, upp i soffan, bakom soffan, ut på balkongen......
På balkongen lämnade jag även lite presenter med. en kisspöl och två bajshögar. då tyckte jag att jag var duktig när jag gjorde mina behov utomhus, och det tyckte therses nog med för hon bara skrattade.


image36

Instängd fånge

Nu tycker jag att "hundgården" har blivit för liten, jag vill ut i den stora världen men hur ska kan komma ut från den toppmoderna säkerhetsutrustningen som finns runt om. Det jag måste göra är att hitta ett kryphål i säkerhetsanordningen. Såklart jag hittade det! Den tillsynes tjocka och täta idegranen som tordes vara en av säkerhetsutrustningen fanns det ett tillräkligt stort hål i för att jag skulle kunna komma igenom. Där igenom har jag nu smitit ut flera gånger nu.

Sista gången såg de var jag smet ut och det var dumt av mig att bli upptäckt, för nu har de satt upp ett kompoststängsel framför idegranen så nu är mina få fina dagar i frihet över.

Då får man göra det bästa av situationen, när det inte finns några mer hundar i hemmet får Theodor eka att han är en valp han med. Han går ner på alla fyra och skäller mot mig, det är jätte kul jag får ett fnatt och springer fram och tillbaka, skäller, slickar och nafsar på honom.

Idag den 23 januari 2008 kommer det faktiskt komma en till hund till hemmet, det är Rebeccas hund Castro som kommer på besök. Vi får väl se om han hinner lära mig några hyss innan han åker hem igen. För Castro är en riktig bushund.

image33
Här klipper matte mina klor det är inte otäckt men inte kul att sitta fast där.
12 Januari 2008

image34
Bara lilla jag

image35
Här med

Framsteg

Det går sakta men säkert fram nu, nu har jag fått legat på nerevåning sjäv ett par nätter nu. Först tyckte jag inte alls om det och blev bara ledsen varje gång de gick upp utan mig. Men nu har jag insett att de inte försvinner för gott utan att de kommer ju ner till mig på morgonen igen. Men jag ser till ibland att de får ge sig upp klockan tre på natten ändå, för då vill jag ju fortfarande kissa och bajsa förstår du.

Storhusse var själv hemma med mig i Söndags 20:e, då tyckte han att han blev för låst här hemma hos mig så till slut gav han sig iväg utan mig! Jag blev jätte ledsen men jag sa ingenting när han kom tillbaka.

Idag den 21 januari, har det åskat här i Falköping!!! Det blev fyra stycken knallar, men det var bara den första som small till rejält. Det var väl inget tyckte jag och fortsatte dagen som jag alltid gör helt oberörd av vad som hade hänt.

Efter åskan kom det snö, hagel och solsken.

image33
Det är alltid gött att gnaga på ett par fingrar 
image34
Klippigt och knivigt är det här.
image35
Kan det här vara gott att äta?
image36
Här nosar jag lite på det nyfallna haglet, det var kallt och halt

Valpträff

Den 19 januari (på Theodor's 20:e födelsedag) så åkte jag, Theo och Sandra till familjen Dahlin för att hälsa på hos deras nya valp "Ebba". Det var en thailändsk ridgeback hund, som inte kan skälla men däremot gny och tjuta.

Där sprang vi runt och runt i huset men den lille jäveln blev ju aldrig trött. Till en början var jag den starkaste av oss och la ner henne lätt, men efter ett tag blev jag ju trött. Ettrig som hon var fick jag ge mig ibland.

image29
Här busar vi lite under bordet
image30
Här med, som ni kan förstår var Ebba dubbelt så liten som mig, så hon hade
ett övertag där.
image31
Ett litet bett bara?
image32
Nej fasiken nu kom hon över mig igen.

Stadsträning & Hundklubb

image22
Här sitter jag och tittar upp på matte med en söt min.
image23
Som ni ser har jag på mig mitt nya halsband med en scarf på, söt är jag.
image24
Har ju sprungit mycker så man får vila lite.
image25
Jag tittar upp på Theo som är uppe på en hög stege liknande grej.
image26
Här vaktar jag så inga dummingar kommer.
image27
Här går jag i koppel och det är inget problem med det tycker jag.
image28
Att åka bil är roligt, jag försöker själv hoppa upp men det går inte så matte
får hjälpa mig den sista biten.

Min dag!

Åh, vad jag gillar att bitas. jag vill bita i allt. I familjens ben och armar, ja allt jag kommer åt för den delen. Jag biter i mattorna, husses tofflor, tinkas gamla rattmuff och framför allt i mitt märgben.  Jaja, nog om det!

Idag har jag lekt med en 4årig kelpi. Han var jätte snäll och busade med mig. Jag var och hälsade på mormor på rehabiliteringen idag med. Där var det många gamlingar i rullande stolar. gud va skönt att få rulla fram..... Alla tyckte att jag var söt så klart, både patienter och personal.

Jag tänkte vara snäll och hjälpa matte att städa övervåningen, men det tyckte tydligen husse inte var någon bra ide. Husse bara tvingade mig att gå ner varje gång jag försökte komma upp. Efter tre försök gav jag upp! jag vet ju egentligen att jag inte får vara på övervåningen men jag tänkte ädå göra ett försök.

Idag upptäckte jag att det var kul att leka med svansen med. jag sprang och sprang för att försöka få tag i den, men icke! jag till och med försökte lura den genom att byta håll när jag sprang, men inte ens det funkade!

Idag har jag nog bara kissat inne en enda gång... Hela familjen var så nöjd med mig, Så jag kanske tänker fortsätta med att vara duktig, men vi får se hur det blir med det hihi. 


Utflykt i slalombacken

Idag tog familjen med mig på nya äventyr. pontus var också med och lekte. det är sandras tvilligbror. först var han lite skrämmande men sedan busade vi massor tillsammans och hade kul.

Först åkte vi till slalombacken för att kolla lite. där provade vi  att ta oss upp för en lerig och liten backe. det kändes som om jag bara sprang på samma ställe.

Sedan gick vi runt en liten sjö som finns hos oss. Runt den sjön hade de sprutat snö så människorna ska kunna åka längdskidor. Men det hade regnat och blivit till is. Jätte halt att gå på!

Sist åkte vi förbi hundklubben för att kolla på när några hundar höll på med korning. det var intressant! Där mötte jag en annan valp som jag kunde busa med! vi hade jätte kul!

Pontus och Jag
image20

Här ligger jag kl 23:57 på lördagskvällen
image21


Djurparken

Idag gick jag, Theo, matte och Sandra till Mössebergsdjurparken, där vi träffade många intressanta djur som jag tänker berätta om.

De första djuren vi träffade på var getter, de kom fram till stänglet och nosade på mig och jag tillbaka på dem. Sen gick vi in i kaninrummet, det var kanske en 10 olika slags kaniner där inne. Jag hälsade på dem genom att skälla och hoppa på deras burar. Det var roligt där inne med de tog ut mig därifrån för de trodde jag skrämde kaninerna. Efter det gick vi mot något som såg ut som vargar, på långt håll, men när vi kom närmare såg vi att det var dovhjortar. Det var rumpan på dem som såg ut som ett varghuvud, haha.

Medans vi stod och inspekterade hjortarna, kom det en katt! Den kom när jag var uppe i mattes famn, så då gjorde den inget, men när hon släppte ner mig ryggade kattskrället mot mig. Jag förstod ju inte att den var rädd då så jag var inte försiktig av mig. Matte höll mig förstås på avstånd hela tiden så den inte skulle riva mig.

Innan vi åkte hem igen hälsade jag även på två hästar.

Sen åkte vi hem, då var jag både trött, hungrig och kall så theodor fick ta upp mig och bära mig innan för jackan, där trivdes jag bra!

Under  dagen hade jag varit så upptagen med annat att jag glömde "gå på toa". men inga problem tänkte jag. det löser jag när jag kommer hem. Sagt och gjort! väl hemma satte jag mig och bajsa innanför husets fyra trygga och varma väggar.  Men det tyckte tydligen inte lillhusse om, för han sprang snabbt upp och bar ut mig. Jag hann inte ens bajsa färdigt., så det sista fick jag trycka ut utomhus.  

image14
Getterna var allt några konstiga djur. Men dom var roliga att kolla på när dom sprag runt där i sin hage...
image15
Kaninerna däremot var mycket mer tråkigare. jag försökte busa med dem genom att skälla hoppa runt och leka men de bara stog still och kollade på mig, eller så sprang de in i sina bon.
image16
Här är matte och jag.
image19
Här är jag med Theo och sandra
image18
Det fanns pyttesmå hästar som jag kunde prata med också.
image17
katten var en riktig otäcking. Han var inte alls glad att se mig. Undra varför?

För kallt för att ens försöka vara rumsren....

Usch vad kallt och blåsigt det är, det tycker jag inte om alls! speciellt inte när man behöver gå ut så många gånger om dagen för att kissa..

Men nu har jag kommit på ett sätt att slippa vara ute så länge i alla fall:
När någon i familjen ska gå ut med mig, springer ja genast till dörren och gnyr samt skrapar för att få komma in igen. När jag har gjort det ett tag ger matte eller husse upp och går in med mig igen, för att det tror att jag inte behöver kissa.. Men väl inne i värmen igen, gör jag mina behov så snabbt som möjligt  för att få det överstökat och att ingen ska märka något... visst är jag smart?

Jag tror att dom ändå är mig på spåren, för nu går de ut med mig oftare och släpper inte in mig lika snabbt igen! Matte sa något om att dom snabbt skulle ta det ur mig, men jag vet inte riktigt vad det betyder..

image13

Långpromenad

Idag var det första gången jag gick en promenad utanför tomtens gränser. Vi åkte upp till mösseberg och gick en sväng till slalombacken. Där lekte jag i snön, tittade på forsen och blev rädd för en stavgångare, då fick lillhusse ta upp mig i famnen. Vi gick runt där upp i väl en timme i allafall, det var lite för mycket för mig i den snöande och bitande kylan så jag blev frusen och började skaka lite. Då fick jag krypa in i Theo's jacka.

På vägen hem åkte vi förbi kötthandlarn för att skaffa mig lite märgben, men det fanns inte. Så den snälla tanten gav mig en liten prinskorv istället, för att jag var så SÖÖT!

Vi hittade frysta märgben på Willy:s sen, de ligger på tining nu, så jag inte ska bli kall i magen.

Nu är jag helt utslagen men än orkar jag med lite hyss, jag orkade med att ta en kula ur granen och springa iväg med.

image9

image10

image11

image12

9 januari

image6

image7

image8

En dag har gått...

Imorses sov jag till 05.40 och hade inte vaknat en enda gång under natten. Då gnydde jag för att jag var kissnödig, men matte som var yrvaken glömde kläderna när vi skulle gå ut med mig och under tiden hon skulle ta på sig, hände det en olycka...

Senare på dagen gick jag, matte och lillhusse ut för att lägga ett spår, det var intressant de första 30 sekunderna sen satte jag mig i spåret och tittade upp undrande vad som skulle hända här näst. När de väl släppte lös mig ur kopplet blev det lite intressantare med spåret jag sprang dit då och då under dagen och varje gång hittade jag en ny godis.

När vi tränade "Hit" så tog jag en språng upp på verandadäcket och hoppade ut från det, det var cirka 40-50 cm högt så det var rätt modigt och dumt av mig, men jag vinglade bara till när jag landade och sprang till dem.

Idag har jag också träffat lite nytt folk, imorses jag jag inne hos Theo's grannkompis Marcus, go och kel där. Jag har också träffas hans mor och far. På eftermiddagen kom Theo's faster och kusin över, jag hälsade glatt på dem när de kom, men gick sedan och la mig för att sova. När de gick så vaknade jag igen och sa hej då, trevligt att ni kunde komma.

Nu när de hade gått släppte matte ut mig i trädgården för att jag skulle få göra mina behov. Det började nu bli lite mörkt så jag skyller på det. För när jag skulle gå in igen genom dörren så var det en osynlig barrikad som var i vägen så jag dunkar i huvudet i den Bang sa det. Då lyser det upp en lampa över huvudet på mig,
- Hmm, om jag tar sats så kanske jag kommer igenom den...
så jag backar bakåt och springer rakt in i den osynliga barrikaden igen, BAANG!! Den osynliga barrikaden som Var dörren, dörren som är ett helt fönster, som sagt man ser ju inte så bra när det är skymning.

Här ligger jag gott i mattes knä och myser på kvällen.

image5

Hämtad

Idag den 7 januari blev jag hämtad av mina nya föräldrar. De kom hem till mitt dåvarande hem ca kl 14:00 där de då satte sig ner med papper och sånt. Theodor som är min "lillhusse" satt mest nere på golvet med mig och syrran för att busa och gosa. Han verkade vara en trevlig och snäll kille så jag blev lugn och somnade lite i hans knä.

Efter ett litet tag gick vi ut för att hälsa på de andra hundarna som var ute på gården, det fanns både stora och små hundar. Vi träffade på Tyre och många fler hundar, jag hoppas att jag blir lika stor och fin som Tyre är...

Kl 16:00 började det luta mot avfärd hemåt, men innan det så fick jag på mig något hemskt jobbigt, det var ett slags halsband de satte på mig. Det var inte alls kul men matte tog av mig det sen.

När vi väl satte oss i bilen för att åka hem (trodde jag) så åkte vi till Rebecca, mattes dotter för att träffa på hennes vildhund Castro. när jag väl träffade honom så höll Theodor i mig och så hoppade han på mig och var otäck men när vi väl kom in i hennes lägenhet så var han relativt lugn. Vi busade lite grann och när han väl kom på rygg så gjorde jag en liten fuling, jag ställde mig över honom och juckade på honom man ska visa vem som bestämmer hahaha... och just det jag nästan det första jag gjorde i lägenheten var att kisa på Rebeccas matta hihi...

Nu var vi på väg hem på riktigt och jag började få lite hemlängtan så jag gnydde lite men i Theos knä somnade jag lugnt och tryggt igen. Vi stannade till lite då och då på resan för att rasta mig lite, jag kissa en gång. Sista gången vi stannade var för att jag hade fått sån hicka så jag var tvungen att få mig lite vatten.

Vi åkte förbi Sandras hem innan vi åkte hem till vårat, Sandra är Theodors flickvän, henne har jag träffat innan när jag var några veckor yngre. Där fick jag ännu mer klapp och gos av henne föräldrar.

Nu var vi hemma i det riktiga hemmet, i dörren stod husse Hasse och hälsade mig välkommen. Där inne snosade jag runt och runt. När jag kom in i datarummet där Theodor var för att kolla på cdskivan med bilder på mig (som inte funkade) så fick jag syn på en till hundvalp mitt framför nosen på mig. Jag började moffa åt den och hoppade undan för jag blev lite rädd, då hörde jag att de skrattade åt mig, hur skulle jag veta att det stod en spegel på golvet och att jag hade moffat på mig själv. Samma sak var det inne i köket då såg jag mig själv i speglas i dörrfönstret. Men jag lunkade vindare i huset och kom in i tvättstugan, där du, där hittade jag en guldgruva. Jag hittade mig hundmatspåsen, tyvärr var den ihopknycklad i öppningen så jag fick inte i mig något för än de tog bort mig från den. Nedrans människor som ska jag bort det jag älskar här i livet ifrån mig.

Men nu är jag trött och ska sova, som tur är ligger matte hos mig här nere under trappen med mig för att jag inte jag känna mig ensammen och rädd. Imorgon är det Theodors tur att sova med mig.


Ett nytt hem

Idag ska jag få komma hem till min nya familj, de bor i en grön villa i Falköping. Det kommer bli nervöst men spännande och kul. Där hoppas jag att jag få många nya vänner och känna mig älskad.


071109

Idag föddes jag och mina andra syskon. Vi är en härlig men liten kull, vi blev bara 5st i flocken som kom utfarandes ur mamma Ticka (Lintrollets Ättika.) Tyvärr blev livets ljusa stunder korta för min ena bror, men vi andra lever och mår bra. Vi har blivit döpta till Agaton Sax (jag), Agent X9, Alltid Redo och min enda syster Arga Annika.

RSS 2.0