Rapport från lintrollets läger..

Här kommer den utlovade rapporten från lintrollets egna läger. Dagen började inte kanonbra direkt. vi gick upp halv fem på morgonen och ragnvi försov sig till sandras förtret. Sedan hade vi missuppfattat informationen och trodde att lägret var i örebro. Väl där förstod vi att något inte stämde och ringde tinka. Det visade sig att vi åkt för långt och att vi skulle ha åkt till hallsberg så det var bara att vända.

Väl på lägret hände lite tokigheter med, men det lungande ner sig till slut ocgh dagen utvecklade sig mycket bra. Träningen var kanon bra och vi har fått för att citera tinka många nya verktyg i vår verktygslåda!! De deltagande hundarna var väldigt fina och trevliga men inte minst ägarna!  

Kvällen avslutades med gemensam grillkväll i underbart sommarväder! Där skarattde vi, bytte mat med varandra och drack "bubbeldricka". Kvällens underghållning stog tinka för. Hon sjöng gotlandsvisa till allas förtjusning!

Tack Tinka, Ann och sjävklart alla andra för en jätte trevlig träningsdag!  Ser fram emot att få ses igen nästa år och se hur alla har utvecklats!

Bilder kommer lite längre fram! 

På lördag blir det träningsdag på lintrollets läger

På lördag åker vi till örebro för att delta på lintrollets läger. Dock kommer vi bara vara med en dag för sedan måste sandra plugga! Men en dag är ju bättre än inget alls. Detta ser vi absolut fram emot! En rapport kommer under söndagen!

Scandernas årliga läger!!

Nu har vi kommit hem från scandernas läger. helt underbart var det. Duktiga instruktörer, god mat och trevliga deltagare! kan det bli bättre?

Fredagen gick mest ut på spårträning. Vi tränade på egna spår på en äng. men det var inte bara vilka vanliga spår som helst. 2 löptikar gick spår lodrätt över ängen. sedan gick 8 hundar spår vågrätt både fram och tillbaka över ängen, och korsade alltså löptikarnas spår. Såren fick ligga ca 2 timmar medans vi gick och fika och blev korsade av joggare m.m. ja det var ingen lätt uppgift men vi klarade den bra!

På lördagen fortsatte vi med mer spårträning.då tränade vi upptag på morgonen. Cilla och leffe gick spår som såg ut som garnnystan som vi sedan släpptes på utan att veta hur de riktigt gick. Även det var en svår uppgift men vi klarade även den bra. Det svåraste var nog för mattarna och hussarna att inte lägga sig i hundarnas arbete utan bara stå passivt och titta på när vi jobbade.  Eftermiddagen fortsatte med att vi la spår till varandra i skogen med uppfinningsrika "turer". spårläggarna fick instruktioner om att vara kreativa i spåret som tex lägga sig ner osv, för att vi sedan skulle kunna se hur noggranna våra hundar var.  Alla jobbade jätte bra! eftermiddagen fortsatte med att några av hundarna fick träna på sitt föremålsintresse osv... Kul och lärorikt att titta på! 

Här kommer filminspelning på hur jag jobbarna när jag och matte tränar påsläppet.....
 
 

Kort feedback av gruppen efter mitt spår!

 



På söndagen var det dax för lydnadsträning. Vi började med en teorilektion om lite smått och gott, bl a hundmöten osv. Mycket intressant! Sedan fortsatte vi ut på plan för att träna själva. Sedan undervisade karin på zach om hur man kunde träna med sin hund och vad som var viktigt att tänka på vid tex tävlingslinförighet och apportering m.m. För er som var med på lägret finns en möjlighet att ta del av det som vi filmade av undervisningen på söndagen. Säg till så kan vi säkert fixa det på ett eller annat sätt, men som sagt så är detta en ynnest endast för er som var med på lägret!

Mer bilder kommer så småning om!!






































   




Mentalbeskrivning

Idag var vi på mentalbeskrivning på Skövde BK. Det gick väl okej :D Största misstaget vi gjorde var väl att sandra stog i publiken. Jag var noga med att ständigt titta till henne och det kanske inte matte uppskattade jättemycket. speciellt inte när man avbryter en övning för att springa och göra det, som jag gjorde när jag skulle jaga trasan.  Förutom det så gick det helt okej! En mer utförlig rapport kommer längre fram, när sandra får mer tid att skriva....




RSS 2.0