Tråkiga nyheter!

Idag fick vi tråkiga nyheter! Likt syrran Annika har jag fått B/C på min höftröntgen. Vi får hoppas på att jag fortfarande är lite ung och vinglig så att jag kan växa till mig lite mer till nästa röntgen i höst. Hoppas, Hoppas hoppas att resultaten är bättre nästa gång.....

Träning

Det var ingen toppenträning varken för mig eller matte, idag. Vi var lika busiga och flummiga båda två och det var mycket annar som tok men koncentration. Sandra passade ändå på att filma.

Här tränar matte och jag  linförighet. Det är mycket som måste finslipas som tex att jag ska gå närmare matte men att intresset finns där är det viktiga... 


Hoppträning



Framförgånde. Har inte riktigt koll på vad det är matte vill att jag ska göra. Samtidigt är jag väldigt nyfiken på vad sandra gör när hon står där och filmar så jag är inte jättefokuserad. Men matte tyckte ändå att övningen fick ett godkänt.




Apport. Inte riktigt jätteintresserad eller fokuserad idag. Sandras kamera är mycket mer intressant...


Ställande under gång.


Läggande under gång. Det går ju inte snabbt men jag gör det i allafall.


Tränar på att hålla fast apportbocken..


Herren i huset

Ja, först nu har jag blivit man på riktigt. Jag leker mer hårdhänt och kampar med en hel annan anda.  Har även försökt bestämma lite över hur våra promenader skall se ut och gå till. Men där tog det tvärstopp!!  På såväl de korta kissrundorna som de längre motionspromenaderna gäller stenhårda regler. Alltid gå fint och aldrig fritt ströva runt. Inte för att jag fick ströva runt innan heller men nu är det precis vid sidan som gäller hela tiden. Matte har börjat bestämma vart och när jag ska kissa. Hon stannar på ett ställe och då är det på pricken den platsen som gäller innan det gäller att gå fint igen. 

Nu har matte varit tydlig! Någon herre av detta slag, har inte och ska heller aldrig finnas i vårt hus. Där finns bara en som bestämmer och det är en kvinna! 

Eftermiddagspromenad




Bebissockar

På gammelmattes begäran kommer här en bild som visar hur söt jag är hos Sandra och theodor, med mina bebissockar med halkskydd (för att inte rapa parketten)







Höftröntgen

Idag var jag hos veterinären för att röntga armbågar och höfter. Somnade in ganska snabbt och allt gick helt okej. Lite svårt att veta hur man ska ligga på bänken när man har så lång kropp som jag. Nu är jag e' jättegroggy och kan knappt sitta utan att trilla omkull. mina bakben vill inte lyda mig utan trillar ofta bara ihop. Här kommer lite bilder från vet.besöket:



Här har jag precis fått min spruta och håller på att somna...





Här har jag blirvit upplyft på bänken och väntar på att bli röntgad!



Här försöker sandra väcka mig, men det är lättare sagt an gjort tydligen...


Usch vad groggy och trött jag är!




Träning igen!

idag var det åter träning. Vi tränade på fot, läggande under gång men också platsläggande  under två minuter. Jag hoppade även över hinder och tränade apportering. Idag tränade jag även på något som jag inte tränat på så mycket tidigare nämligen framförgående. Dagen avslutades i vanlig anda med upplet.

Läggande undergång gick väl sådär. Jag lägger mig visserligen när matte säger till mig utan att hon behöver stanna men det går så långsamt ner. Jaja, man kan väl inte vara mästar på allt... :) Platsläggandet gick faktiskt helt okej. matte springer runt och gömmer sig  osv, men jag ligger snällt kvar.   

Vid apporteringen idag testade matte metallbocken. usch den var otäck! jag försökte rulla den till matte med nosen men det tog alldeles för lång tid. då var det bara att ta upp den i munnen och snällt bära dit den. matte tyckte jag var jätteduktig för jag satte mig så fint vid hennes sida utan att släppa!!

Framförgåendet var lite tokigt. jag förstår inte hur jag ska kunna gå före henne men samtidigt kunna hålla kontakten?? Jag gick visserligen framåt vid kommandot men ville gärna snirkla mig och vända för att kolla på henne, men matte tyckte det var duktigt att jag i alla falll gick framåt och resten är ju bara att träna mer på.

Matte har varit så nöjd med mig senaste tiden. Även om träningsmomenten är långt ifrån perfekta tycker hon att jag visar en stor vilja för att träna och vara henne till lags. Träningen har blivit mycket roligare och mycker mer givande. Nu får vi bara hoppas på att det kan hålla i sig så vi kan se lite resultat.

Chihuahua-valp

Idag träffade jag en Chihuahua-Valp. den var pytteliten. Jag fick passa mig noga var jag satte mina tassar och att jag inte tryckte för hårt med nosen emot den. Matte tyckte jag var jätteduktig och lugn! Men det var allt en liten stygging. Hon bara sprang runt och bet mig i hasorna......


Här är hon. Hon heter Elsa

Träning

Idag var vi nere på hundklubben å tränade. det gick faktiskt riktigt bra. vi tränade bland annat fot, hopp över hinder och apportering. Dagen avslutades med en liten uppletsövning.

Matte hoppas och leker innan vi ska träna fot. då blir träningen sedan mycket roligare. Jag går förväntansfullt och tittar matte i ögonen och undrar om hon ska hitta på något bus. Tänk vilken skillnad linförigheten är emot vad den var för några månader sedan, men matte har legat i med kontaktövningarna.

Hopp över hinder går som vanilgt bra, eller oftast i alla fall. jag hoppar snällt över hindret och sätter mig på andra sidan för att sedan få hoppa tillbaka igen.

Idag tränade vi apportering med både lätt och tung apportbock. båda gick mycket bra. men av någon konstig anledning stog matte bara helt stilla och höll för ögonen. Jag fick hoppa och studsa på henne för att hon skulle ta apportbocken. konstiga kvinna!

Dagen avslutades som sagt med en rolig övning. Sandra gick ut i skogen och gömde min leksak medan matte stod kvar och höll mig i utkanten av träddungen. sedan fick jag springa runt och leta. det var jättekul!


RSS 2.0