Platsliggning

Ja nu har vi minsann tränat platsliggning. Häromdagen var castro med som störande moment och igår hade vi min tikkompis med. I vanlig ordning funkar det kanon på träning men nu gäller det bara att få med sig det till tävling. Matte säger att det är som om jag vet att hon inte kan skälla på mig på tävling om jag skulle resa mig :D Aja oavsett hur det går är väl det viktigaste att man har kul? det tycker i alla fall jag!!

Det rullar på....

Här hemma händer inte så mycket. Vardagen rullar på i vanlig takt. Sandra och Ragnvi tränar en del med mig å det går sakta men säkert framåt. Framförgåendet har skönt nog lossnat lite och går faktiskt ganska bra, men visst är det så att det är två steg framåt och ett steg bakåt ibland.
Platsliggningen tränar vi också en held del på. Jag ligger plats medan castro växlar mellan att också ligga plats och att springa runt och vara störande moment för mig. Som det brukar går det bra på träning men poå tävling bara det inte funkar. vi får väl hoppas att det lossnar lite här men tills tävlingen nästa helg.

Mer tävlingar

Nu finns det inte så många fler appelltävlingar kvar att anmäla sig till. Tråkigt tycker vi för vi hade gärna velat klara en uppflyttning till lägre i år. Finns en tävling kvar om tre veckor i götene, så den har vi anmält oss till. sista anmälningsdagen idag så vi får väl se hur det blir eftersom pengarna inte kommer vara dem tillhanda för än på måndag. men det ska nog gå bra.
Sen så är det en tävling i skara om två veckor. Ska ringa dit på måndag eftermiddag å se om jag kanske kan få göra en efteranmälan. Man kan ju hoppas i alla fall.

Appellklass 10/10-09

Idag tävlade vi vår första officiella appelltävling. Började lite tokigt att en hare kom farandes mitt i spåret. missade därför första pinnen men så kan det gå ibland. sen var det i vanlig ordning så att jag resta mig på platsliggningen. Sandra och matte fattar inte det där. när vi tränar själva eller med andra hundar så går det jättebra. kan ligga 10 minuter utan problem, så länge det är träning vill säga. så fort det blir tävling så går det inte.
I övriga gick tävlingen bra! fick 202.25 poäng så det är vi nöjda med. Blev ju tyvärr ingen uppflyttning nu när jag reste mig på platsen men vi får ta nya tag och komma igen en annan gång.

HD-fri!

Kan ni tänka er! denna gången gick det äntligen som det skulle. Förra gången var det lite struligt när vi skulle röntga men nu åkte vi upp till knvista veterinär klinik och hade kull-träff å gjorde röntgen igen.
jag fick B, likaså fick syrran annika. Brorsan Arrak fick A!
Hurra, Hurra vad kul! Det 90mil långa resan tur och retur gav avlöning!

Hoffekalendern

Nu ska bilder skickas in till hovawartkalendern, det hoppas jag att ni inte glömmer. Ta era finaste och roligaste bilder och skicka in via E-post till Peter Örje. adressen hittar ni på hovawartklubbens hemsida. Dessa bilderna skickade jag/vi in som bidrag till årets kalender:


Träning och höftröntgen, Knivstad BK

Den 1 oktober åkte jag, Sandra och Ragnvi 45 mil upp till Knivsta. Där mötte vi massa andra trevliga hundar. Ättika, Ögonsten/sigge, Arrak, Annika och sist och faktiskt minst Blixtra.  Hoppas jag fick med alla.  Vi hade en trevlig träningsdag i trevligt umgänge. Synd att man inte bor närmare  så man kunde träffas oftare.
Sedan åkte vi i A-kullen vidare till knivsta veterinär för höftröntgen. För Annika och mig var det våran andra röntgen, då vi båda fick B/C förra gången. För arrak var det första gången. Nu väntar vi med spänning på resultatet. Måtte de ha gått bra för oss alla denna gången!!

RSS 2.0