Tävling inställd

Lagtävlingen för oss den 30/4-09 har nu blivit inställd. En av våra lagdeltagare fick förhinder och då fick vi tyvärr inte ihop ett helt lag. 

Ska försöka ta tag och anmäla oss till appelltävling nu istället. Även om inte träningen är på topp och tillräckligt bra så är det ju ändå önskvart med rutin. 

Träning

Idag var vi nere på hundklubben igen. Efter en tids motstridigheter med träningen har det äntligen börjat vända igen. Absolut inte helt bra men ändå skönt att det är påväg åt rätt håll. Träningen nu är mest inriktad på tävligen den 30/4 och alltså lydnadsklass 1.  men visst blir det även lite spår och upplet med mera. Häromdagen lade sandras syster ett spår till mig. Det var lite svårare när någon som jag inte känner såväl hade lagt det, men det gick ändå ganska bra. fick med mig alla pinnar men med hjälp i starten efter vissa problem.

KM 2009


Idag har vi varit på hundklubben och tävlat i inofficiel lydnadsklass 1. Det var KM, med endast 4 deltagande från klubben. Matte hade inga förhoppningar över huvudtaget utan såg endast det hela som en chans att få tävlingsträna ihop med andra hundar. 

De andra ekipagen kändes stabila och mycket duktiga och vi förväntades ingen annat än en sista och därmed 4:e plats. Till mattes stora förvåning kom vi 3:a! Men det var lång ifrån allt vi blev förvånade över. Nu är vi med i "laget" och ska till mariestad i slutet av månaden för att tävla igen. Matten blev näst intill chokad och undrade vadå för lag? detta var ju bara för skojs skull?!  Men eftersom vi kom trea så ska vi alltså tävla igen.

Tävligen isig var väl egentligen ingen jättehit. På platsliggandet reste sig en tik och eftersom jag aldrig varit med om att en hund rest sig tidigare så reste såklart även jag (agaton) mig. Även på läggande under gång blev jag nollad. var inte alls intresserad av att lägga mig ner utan nöjde mig med att sätta mig.  Resterande moment genomförde jag lite halvhjärtat och tyckte att det var mer intressant att lukta på alla dofter som fanns i gräset. 

Matte tyckte dock att det ändå var en helt okej dag. Jag höll mig i skinnet och rusade inte fram till några andra hundar. Även om det fanns mycket annat som lockade så störde alla människor och hundar mig inget alls.   

Nu blir det hårdträning inför nästa tävling. Hoppas att vi kan få upp samspelet och intresset lite tills dess!!


RSS 2.0