Scandernas årliga läger!!

Nu har vi kommit hem från scandernas läger. helt underbart var det. Duktiga instruktörer, god mat och trevliga deltagare! kan det bli bättre?

Fredagen gick mest ut på spårträning. Vi tränade på egna spår på en äng. men det var inte bara vilka vanliga spår som helst. 2 löptikar gick spår lodrätt över ängen. sedan gick 8 hundar spår vågrätt både fram och tillbaka över ängen, och korsade alltså löptikarnas spår. Såren fick ligga ca 2 timmar medans vi gick och fika och blev korsade av joggare m.m. ja det var ingen lätt uppgift men vi klarade den bra!

På lördagen fortsatte vi med mer spårträning.då tränade vi upptag på morgonen. Cilla och leffe gick spår som såg ut som garnnystan som vi sedan släpptes på utan att veta hur de riktigt gick. Även det var en svår uppgift men vi klarade även den bra. Det svåraste var nog för mattarna och hussarna att inte lägga sig i hundarnas arbete utan bara stå passivt och titta på när vi jobbade.  Eftermiddagen fortsatte med att vi la spår till varandra i skogen med uppfinningsrika "turer". spårläggarna fick instruktioner om att vara kreativa i spåret som tex lägga sig ner osv, för att vi sedan skulle kunna se hur noggranna våra hundar var.  Alla jobbade jätte bra! eftermiddagen fortsatte med att några av hundarna fick träna på sitt föremålsintresse osv... Kul och lärorikt att titta på! 

Här kommer filminspelning på hur jag jobbarna när jag och matte tränar påsläppet.....
 
 

Kort feedback av gruppen efter mitt spår!

 



På söndagen var det dax för lydnadsträning. Vi började med en teorilektion om lite smått och gott, bl a hundmöten osv. Mycket intressant! Sedan fortsatte vi ut på plan för att träna själva. Sedan undervisade karin på zach om hur man kunde träna med sin hund och vad som var viktigt att tänka på vid tex tävlingslinförighet och apportering m.m. För er som var med på lägret finns en möjlighet att ta del av det som vi filmade av undervisningen på söndagen. Säg till så kan vi säkert fixa det på ett eller annat sätt, men som sagt så är detta en ynnest endast för er som var med på lägret!

Mer bilder kommer så småning om!!






































   




Kommentarer
Postat av: J Anders

Hej Ragnvi!

Det var trevligt att träffa dig i helgen. Hoppas kommande lägerhelg blir lika givande för er.

2009-05-28 @ 11:29:22
URL: http://web.telia.com/~u52112162/
Postat av: Anonym

2009-05-28 @ 11:29:50
Postat av: Odny

Hei Ragnvi.



Det var noen fine bilder med kommentarer fra Scandernas treff mai 2009.Vi hadde noen fine og lærerike dager sammen med hundene våre. Lykke til videre med treningen.Ønsker deg og dine en riktig God pinse.

Hilsner Odny og Casandra.

2009-05-29 @ 20:59:46
Postat av: Margareta

Vi missade tyvärr lägret i år men kommer säkert tillbaka nästa år. Mycket kul att se filmen där Agaton spårar och även höra Leffes och publikens analys efteråt. Skulle vara kul att få se mer filmer från lägret!

Ha en skön sommar!

Hälsar Margareta o Per med "hoffarna" Lovis (Scanderna`s Undra & Biko (Skeppartorps Biko)

2009-05-31 @ 23:04:21
URL: http://web.telia.com/~u16206051/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0